De onthulling van de elektrische Audi A6 is er al over een jaartje, terwijl het huidige model nog vrij vers is. What’s up with that?

Gevoelsmatig is de huidige Audi A6 er nog niet eens zo heel erg lang. Het model werd op de Salon van Genève in 2018 het model onthuld en iets later kwamen de eerste modellen op de markt. Toch zag Audi zich genoodzaakt om al op de Shanghai Motor Show enkele maanden geleden de Audi A6 E-Tron concept al ten toon te stellen.

Ondanks het feit dat die auto er erg productierijp uitzag én A6 genaamd was, wisten we niet precies hoe lang we erop moesten gaan wachten.

Audi A6 e-Tron Concept - elektrische auto

Onthulling elektrische Audi A6

Dat weten we nu wel! Het is namelijk de bedoeling dat deze auto in 2023 op de markt komt. Dat klinkt erg ver, maar volgens Roadshow vindt de onthulling van de elektrische Audi A6 volgend jaar al plaats. Dit kan betekenen dat er wat overlap is met de Audi A6 met verbrandingsmotor.

Waarschijnlijk gaat Audi de A6 E-Tron náást de huidige A6 leveren. Wellicht met een (flinke) facelift. Dat doet het concern ook met de Porsche Macan, bijvoorbeeld. De logica erachter is vrij simpel. Ondanks dat elektrische auto’s het nieuws domineren, worden er alsnog relatief weinig van verkocht.

Audi A6 e-Tron elektrische auto

Ook in het super-progressieve Europa is de benzinemotor alsnog (veel) populairder. Op deze wijze is Audi voorbereid op de toekomst en kunnen ze alsnog geld verdienen. Wanneer de wetgeving het niet meer toelaat, kunnen ze simpelweg de auto’s met plofmotoren uit het gamma halen.

QAudi A6 e-Tron Concept - elektrische auto

Q6

De nieuwe elektrische Audi A6 E-Tron wordt vergezeld door een Q6 E-Tron. Beide auto’s zullen ophetzelfde PPE-platform staan. De huidige E-Tron is stiekem gebaseerd op een platform dat ontworpen is voor verbrandingsmotoren. Het PPE-platform is enkel en alleen voor elektrische auto’s. Qua specificaties stelt de auto dan ook niet teleur.

Audi A6 e-Tron Concept - elektrische auto       Audi A6 e-Tron Concept - elektrische auto

De maximale range is 700 km, dus eindelijk een EV waarmee je ook door Duitsland kunt rijden, zeker omdat je in 10 minuten 300 km range kunt bijtanken. Met 475 pk en 800 Nm kun je ook op de linkerbaan goed meekomen.

Bronvermelding : Autoblog.nl          Auteur : Willeme

Header / Foto’s : Audi MediaCenter

Nieuwe en gebruikte elektrische Audi’s op : EVTrader®

AUDI A6 e-Tron Concept