Campers en andere omgebouwde bestelwagens zijn de laatste jaren in opkomst. Het verlangen naar een uitje, vooral na de opeenvolgende opsluitingen, zorgde ervoor dat de verkoop van campers een hoge vlucht nam, genoeg om nieuwe ideeën te geven aan bedrijven die gespecialiseerd zijn in de ontwikkeling van bestelwagens.

Peugeot e-Rifter - elektrische camper

Als de Traveller bij Peugeot vaak wordt geprezen om zijn uitrusting, kan de Rifter ook een goede reisgenoot blijken te zijn. Het segment van de vrijetijdsvoertuigen is nog relatief onthouden van de elektrificatie. De Peugeot e-Rifter is een van de eerste 100% elektrische campers die beschikbaar zijn. Het is het werk van het Duitse bedrijf Vanderer.

De Peugeot e-Rifter Vanderer biedt veel in een vrij kleine ruimte. Vanderer was gebaseerd op een 4,75 meter lange L2-versie, 35 cm langer dan de L1-versie. De gepersonaliesserde verwijderbare modules kunnen zonder gereedschap worden gegroepeerd. Keuken, koelkast, gootsteen….. al deze benodigheden zijn aanwezig.

Peugeot e-Rifter - elektrische camper

Met een accu van 50 kWh die de bestelwagen een bereik van ca. 270 km, zal de Peugeot e-Rifter Vanderer niet de ideale reisgenoot zijn voor wie ver en snel wil gaan. De echte camperaar zal de tijd nemen en genieten van wat hij onderweg tegen komt op zijn reis, als een deugd. Laadvermogen voor thuis laden is 11kW AC en voor onderweg snelladen met max. 101kW DC.

In Duitsland is het busje bestelbaar voor het bedrag van 65.480 euro. Momenteel is dit model nog niet beschikbaar in Nederland.

Bronvermelding / afbeeldingen :  Stellantis Media                           

New and used Electric Cars on : EVTrader®

The Marketplace for Electric Vehicles