Verrassend of niet: Peugeot wordt vanaf 2030 een zuiver elektrisch merk in Europa. Dat heeft CEO Linda Jackson bevestigd in een interview met Automotive News. De constructeur stopt dus vijf jaar vroeger met de verbrandingsmotor dan opgelegd door de EU.

Peugeot - elektrische autoStellantis heeft grote elektrificatieplannen. De groep achter onder andere Opel, Fiat, Citroën en Jeep wil dat tegen 2030 minstens 70% van zijn autoverkoop uit geëlektrificeerde modellen bestaat. Daarom moeten heel wat merken van het concern zo snel mogelijk overschakelen op de verkoop van zuiver elektrische modellen; zo ook Peugeot.

ENKEL IN EUROPA

Peugeot e-208 - elektrische autoIn een interview van Automotive News met Peugeot-CEO Linda Jackson gaf zij namelijk te kennen dat het merk vanaf 2030 enkel nog zuiver elektrische modellen zal lanceren. Die zullen zich onderhuids baseren op de nieuwe STLA-platforms van de Stellantis-groep, die in eerste instantie wel nog ruimte laten voor verbrandingsmotoren maar vooral ontwikkeld werden als modulaire basis voor de elektrische wagens van het concern. Peugeot is trouwens al niet slecht bezig op vlak van elektrificatie: op de 108 en de 5008 na heeft het voor elk model minstens één versie onder stroom in de catalogus staan.

Peugeot is allesbehalve de eerste Stellantis-constructeur die met dergelijke ambities naar voren komt. DS Automobiles zal bijvoorbeeld al vanaf 2024 zuiver elektrisch worden, Alfa Romeo volgt in 2027 en Opel is een jaartje later aan de beurt. Peugeot zal na 2030 echter wel nog modellen met verbrandingsmotoren blijven verkopen buiten Europa.

Bronvermelding : Autofans

Header / foto’s : Stellantis

* Nieuwe en gebruikte elektrische auto’s op : EVTrader®