Elli is kort voor Electric Life en verwijst naar de VW-afdeling die zich bezighoudt met het ontwikkelingen van laadoplossingen voor elektrische wagens. Momenteel werken ze aan de betaalmethode Plug & Charge.

Een goede laadinfrastructuur is essentieel voor het succes van de elektrische auto. Daarom zet Volkswagen volop in op het beschikbaar maken van zo handig, zo snel en zo krachtig mogelijke laadpalen. De ontwikkeling van nieuwe systemen wordt ondergebracht bij de afdeling Elli, kort voor Electric Life. Momenteel zetten ze volop in op de betaalmethode Plug & Charge. Daarmee wordt verwezen naar een geautomatiseerd betaalsysteem zoals dat reeds gebruikt wordt door Tesla en Mercedes.

Je steekt de stekker in je elektrische auto en je begint te laden, de technologie Plug & Charge zorgt er intussen voor dat de betaling automatisch geregeld wordt. Dus zonder dat je aan de slag moet met betaalkaarten, smartphone-applicaties of laadpasjes. Deze functie zal beschikbaar worden voor alle modellen van de VW-groep, dus ook voor de elektrische modellen van bijvoorbeeld Audi, Cupra, Skoda en Porsche.

Bronvermelding : AutoGids

Header / foto’s : Elli

* Nieuwe en gebruikte elektrische auto’s op : EVTrader®