De Renault-dochter Alpine kondigt een puur elektrisch aangedreven crossover-model aan in het C-segment op basis van het nieuwe Allianz CMF EV-platform.

Via dochteronderneming Alpine betreedt Renault het segment van de sportieve crossover-modellen met elektrische aandrijving. Het compacte model, Alpine GT X-Over genaamd, wordt vanaf 2025 geproduceerd in de Alpine-fabriek in Dieppe. Dat maakte de Franse autofabrikant vrijdag (28 januari 2022) bekend.

CMF EV-Platform met maximaal 290 kW

Reanult CMP EV-Platform

Afb. Auto Motor und Sport / Het CMF EV-platform zorgt voor de Alpine-onderbouw.

De technische basis voor de Alpine GT X-Over wordt geleverd door het nieuw ontwikkelde CMF EV-platform van de alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi. De Renault Mégane E-Tech is momenteel het eerste Renault model dat wordt gelanceerd op het Common Module Family Electric Vehicle Platform. De Nissan Ariya die al is gepresenteerd, is ook gebaseerd op dit platform. Beide modellen vormen dan ook de eerste hoekstenen voor de aanstaande Alpine GT X-Over. In de Mégane eVision biedt het platform een ​​60 kWh-batterij in de voertuigvloer, die snel kan worden opgeladen met een laadvermogen tot 130 kW. Het bereik moet rond de 470 kilometer zijn. Het elektrisch aandrijfvermogen bedraagt ​​160 kW.

De CMF-EV in de Nissan biedt een accu met een capaciteit tot 87 kWh, waarmee een actieradius tot 500 kilometer mogelijk is. Daarnaast biedt het platform in de Ariya optioneel twee elektromotoren met een totaal vermogen tot 290 kW en 600 Nm koppel. Twee motoren betekenen ook vierwielaandrijving. Dit zijn gegevens en features die zeker bij een Alpine zouden passen.

Een puur elektrisch aangedreven compacte crossover van Alpine met maximaal 290 kW vermogen en vierwielaandrijving zou goed passen bij het merk en imago. De Alpine GT X-Over gaat in 2025 van start.

Bron / Header / foto : AutoMotorSport

EVTrader® – Uw partner voor het kopen en leasen van nieuwe en gebruikte elektrische auto’s.