IM Motors, een joint venture tussen de Chinese autofabrikant SAIC Motor, e-commercegigant Alibaba en de Zhangjiang Group in Shanghai, heeft deze week de massaproductie van zijn eerste model gelanceerd in zijn fabriek in Shanghai.

Het bedrijf, opgericht in 2020 met een initiële investering van CNY 10 miljard (US $ 1,6 miljard), richt zich op de ontwikkeling en productie van hoogwaardige elektrische voertuigen (EV’s). Het wordt gecontroleerd door SAIC Motor, dat een belang van 54% heeft, waarbij Alibaba en Zhangjiang elk 18% van het eigen vermogen hebben.

De joint venture wil de expertise van SAIC Motor op het gebied van voertuigproductie combineren met de kracht van Alibaba op het gebied van big data en kunstmatige intelligentie, die het als een voordeel ziet ten opzichte van zijn concurrenten. De verkoop van nieuwe energievoertuigen, die voornamelijk bestaan ​​uit batterij aangedreven EV’s, steeg vorig jaar met 157% tot 3,5 miljoen eenheden en zal naar verwachting groeien tot ongeveer 5,5 miljoen eenheden in 2022.

IM Zhiji L7 - elektriche auto

IM Motors onthulde zijn eerste model, de Zhiji L7 batterijaangedreven sedan, op de Shanghai Auto Show in april 2021.

Bron : Just-Auto       Auteur : David Leggett                                            Header / foto’s : IMMotors

EVTrader® – Uw partner voor het kopen en leasen van nieuwe en gebruikte elektrische auto’s.