BESCHERM DE PARTICULIERE AUTOKOPER VOOR MISLEIDENDE EX BTW PRIJZEN

 

Steeds meer particuliere autokopers zijn geïnteresseerd in elektrische en ook hybride auto’s. Dit komt mede doordat zij zich meer bewust zijn van de financiële voordelen en het milieu. Daarnaast is de subsidieregeling van de Nederlandse overheid ook een interessante stimulans. De Nederlandse autobedrijven adverteren echter op grote schaal met deze auto’s op de occasionportalen met prijzen exclusief BTW. De reden hiervoor is dat autobedrijven ten koste van andere aanbieders met hun aanbod bovenin de resultaten willen staan. Wij eisen een gelijk speelveld voor autobedrijven en duidelijkheid voor autokopers en hebben daarom de beweging “Ex BTW – Weg ermee!” opgericht.

 

WAAROM DIT MANIFEST?

ex-btw weg ermeeAutoprijzen van personenauto’s moeten inclusief BTW, transparant, uniform en duidelijk zijn en zonder commercieel voordeel voor autobedrijven die de grenzen opzoeken van de platformen. De platformen moeten gaan optreden en dit manifest helpt hun daarbij door met elkaar uitsluitend een eerlijk aanbod online te zetten. We vinden dat autobedrijven die zich niet aan de regels houden uitgesloten moeten worden van het adverteren op de betreffende website. Autoriteiten op hun beurt dienen op te treden tegen autobedrijven die de regels overtreden want de koper moet niet misleid worden voor zijn aankoop.

 

Stop het exclusief BTW adverteren van personenauto’s. Het is tijd voor eerlijkheid en transparantie voor online personenauto-advertenties.

 

Teken ’t manifest

 

ex btw weg ermee

* Nieuwe en gebruikte elektrische auto’s op : EVTrader®