Na de gezondheidscrisis en de tekorten aan componenten uit Azië, heeft het conflict in Oekraïne op zijn beurt gevolgen voor de Europese auto-industrie.

Volkswagen, dat al heeft aangekondigd dat het een aantal van zijn Europese fabrieken voor een paar dagen heeft gesloten, heeft eindelijk besloten de lancering van zijn nieuwe elektrische SUV, de ID.5, uit te stellen. Informatie die aan ons is gemeld door de Duitse media Automobilwoche.

Volkswagen - elektrische auto

Een uitstel dat een van de directe gevolgen is van het conflict in Oekraïne, aangezien het met name verband houdt met de gedwongen sluiting van de Oekraïense fabrieken van de apparatuurfabrikant Leoni, die de kabelbomen levert voor onder meer Volkswagen voertuigen en vele andere auto fabrikanten die op de Europese markten aanwezig zijn.

Door een gebrek aan componenten is de productie van de Volkswagen ID.5, die begin dit jaar begon in de fabriek in Zwickau, vandaag onvoldoende om de lancering van de Duitse elektrische SUV in optimale omstandigheden te verzekeren. Volgens de Duitse fabrikant laten de beschikbare voorraden voertuigen, zowel in tentoonstellingen als in demonstraties, het momenteel niet toe om de ID.5 te lanceren. De reeds bestelde voertuigen worden pas begin mei aan hun klanten geleverd, een maand later dan gepland.

Volkswagen ID.5 - elektrische auto

Een klap voor Volkswagen, dat de productie van de elektrische SUV pas de komende dagen in zijn fabriek in Zwickau mag hervatten.

Bron : Automobilwoche / Byri                           Foto’s : Volkswagen

* Nieuwe en gebruikte elektrische auto’s op : EVTrader