Wat Tesla in Berlijn kan met haar gigafabriek… kan Volkswagen ook! Volkswagen zal in thuishaven Wolfsburg in Duitsland een nieuwe fabriek uit de grond stampen die de productie van haar nieuwste elektrisch vlaggenschip moet huizen. Daarvoor heeft het Duitse merk maar liefst 2 miljard euro opzij gezet.

Al geruime tijd plaagt Volkswagen met haar “Project Trinity”, een soort van elektrisch prestigeproject dat de VW Group op de kaart moet zetten als EV-bouwer. Het is te zeggen: enerzijds zal Project Trinity zorgen voor een nieuw vlaggenschip bij Volkswagen en Audi (Porsche verliet het project), anderzijds zal het nu ook zorgen voor een nagelnieuwe productiesite van Volkswagen. Die site zal opgetrokken worden in Warmenau, een wijk van Wolfsburg die op een boogscheut ligt van Volkswagens thuisbasis.

VW’S GIGAFACTORY

Een gloednieuwe EV-fabriek in Duitsland. Het doet wat denken aan Tesla’s Gigafactory in de buurt van Berlijn. Waar Tesla naar verluidt nog zo’n 4 miljard investeerde in haar gigafabriek, doet Volkswagen het iets rustiger aan. Want het Duitse merk zou zo’n 2 miljard euro gaan investeren in de productiesite voor haar nieuw topmodel. Volgend jaar wordt de eerste steen gelegd, tegen 2026 moet de fabriek operationeel zijn.

Vokwagen - elektrische auto * Volkswagen Trinity-Werk wordt in Wolfsburg-Warmenau gebouwd. V.l.n.r.: Ralf Brandstätter, Dr. Christian Vollmer, Dr. Herbert Diess, Daniela Cavallo, Stephan Weil en Gunnar Kilian.

Gaat de band eenmaal aan het rollen, dan zal de nieuwe site dus gebruikt worden voor de bouw van een nieuw vlaggenschip. Die elektrische sedan (Volkswagen plaagt alleszins met het silhouet van een sedan) mag je zien als de spirituele opvolger van de Phaeton. Onderhuids zal hij op het SSP-platform staan (Scalable Systems Platform) en gebruik kunnen maken van 800v-boordspanning en een set-up die een range van “meer dan 700 kilometer” moet toelaten. Hoewel niet gespecificeerd bestaat de kans dat ook Audi’s nieuwe vlaggenschip (denk elektrische A8) uit die fabriek zal rollen.

Bron : AutoFans        Auteur : Yves                                  Header / foto’s : Volkswagen

EVTrader® – Uw partner voor het kopen en leasen van nieuwe en gebruikte elektrische auto’s.