Het mysterie hangt nog steeds boven het mogelijke onderhoud van de show in Peking, gepland voor 21 tot 30 april, als gevolg van de Covid-epidemie.

Volkswagen presenteert daar de ID Aero B-concept auto, een voorbode van de toekomstige elektrische familie van het gamma. Volgens onze informatie zou het in het voorjaar van 2023 in productie moeten gaan en dan in de tweede helft op de markt komen.

3 concepten voor 1 model
De aankondiging van dit type model in het assortiment is niet nieuw. In 2018 en 2019 had de fabrikant al twee conceptcars onthuld: de ID’s. Vizzion en ID. Space Vizzion. Elk had een carrosserietype, namelijk sedan en stationwagen. Sindsdien zijn er rijdende prototypes te zien op Spaanse en Chinese wegen. En het is een 3e concept car die dan ook onthuld zal worden onder de naam ID. Aero, zoals Volkswagen op 15 maart 2022 aankondigde op haar conferentie. Dit is geen verrassing aangezien het model intern wordt aangeduid met het pseudoniem Aero B.

Volkswagen ID VIZZION
In 2018 presenteerde Volkswagen dit ID concept. Vizzion meer dan 5 m lang om een ​​toekomstige elektrische sedan aan te kondigen.

Volkswagen ID.SPACE VIZZION Het jaar daarop werd de stationwagen versie Space Vizzion onthuld

Wat betreft de naam van de productie sedan, is er onzekerheid. Het zou dus de naam ID.6 kunnen aannemen, zelfs als het in China al de SUV ID.6 X of ID.6 Crozz aanduidt, waarvan de naam varieert afhankelijk van de lokale fabrikant die het produceert. Een andere mogelijkheid, de achternaam van ID.7 is ook geregistreerd door het Duitse merk

Bron : Byri               Foto’s : Volkswagen

* Nieuwe en gebruikte elektrische auto’s op : EVTrader