Volkswagen ID.Buzz (Image Volkswagen Newsroom)

 

De Volkswagen Groep blijft de koppositie in West-Europa behouden in de verkoop van elektrische auto’s (BEV & PHEV).

 

 

Schmidt Automotive

Volkswagen ID.4 - elektrische auto

Volkswagen ID.4 (Image Volkswagen Newsroom)

De Volkswagen Groep was het toonaangevende automerk in de Europese markt voor nieuwe Plug-In (BEV/PHEV) personenauto’s in 2022, met meer dan een half miljoen nieuwe modellen (514.000) die voor het eerst verkocht werden. Hiervan was elk vijfde model een puur elektrische auto (BEV) of een Plug-In Hybride (PHEV). Bij de verkoop van 100% elektrische modellen stond Volkswagen Group ook op de eerste plaats, met 343.400 verkochte exemplaren, wat 22,4 procent van de totale regionale BEV-markt vertegenwoordigde (-2,6 procentpunten ten opzichte van 2021). Van deze modellen waren 265.000 (77%) gebaseerd op de MEB-architectuur, wat cruciale schaalvoordelen opleverde voor zes verschillende MEB-modellen verdeeld over vier merken (Audi, Cupra, Škoda, Volkswagen).

De totale verkoop van deze MEB-modellen, aangevoerd door de ID.4/ID.5 met 86.300 verkochte exemplaren, overtrof het aantal nieuwe Tesla-modellen dat in dezelfde periode op de Europese markt kwam. Tesla, met 15 procent van alle 100% elektrische modellen die in 2022 nieuw werden geregistreerd, werd het grootste merk op basis van de 100% elektrische modellen in de regio, met 228.000 geleverde exemplaren in totaal.

Tesla - elektrische autos

Tesla Model Y (Image Tesla.com)

Tesla’s verkoop steeg met 37 procent ten opzichte van het voorgaande jaar in een totale BEV-markt die met 29 procent steeg ten opzichte van het voorgaande jaar, tot 1,53 miljoen verkochte exemplaren. Het Model Y werd het meest verkochte BEV-model in West-Europa in 2022, goed voor bijna elek 10e 100% elektrische auto, met totaal 135.900 verkochte exemplaren. Het Model 3 volgde op de tweede plaats met 89.400 verkochte exemplaren en zag zijn verkoopvolume met een derde dalen (-36%) ten opzichte van het voorgaande jaar.

  • Dit is slechts een samenvatting van het volledige rapport dat elke maand wordt gepubliceerd door Schmidt Automotive Research, uitsluitend voor abonnees.

Bronvermelding : Schmidt Automotive Research

 

EVTrader® – Uw partner voor het kopen en leasen van nieuwe en gebruikte elektrische auto’s.