In navolging van zustermerk Audi plakt nu ook VW een ultimatum op de overschakeling naar 100% elektrisch. Ten laatste tegen 2035 zal de Duitse gigant enkel nog elektro-auto’s aan de man brengen.
Of toch in Europa.
Klaus Zellmer, lid van de raad van bestuur bij VW AG en verantwoordelijk voor verkoop, marketing en aftersales, vertelde aan de Duitse krant Münchner Merkur dat zijn bedrijf over uiterlijk 14 jaar in Europa stopt met de verkoop van auto’s met verbrandingsmotoren. Diesel en benzine worden vanaf 2033 uitgefaseerd, om tegen 2035 helemaal te worden geschrapt. Meteen luidt ook de doodsklok voor de plug-inhybrides.
Tegelijk zegt VW te zullen doorgaan met benzinemotoren op andere markten. Denk aan Brazilië en Mexico, waar het merk diverse fabrieken heeft en de lokale bevolking allicht nog niet klaar zal zijn om op elektriciteit over te stappen tegen 2035. Ook Noord-Amerika en Canada zijn minder elektro-minded dan Europa en zouden allicht nog enkele jaren langer bij VW terecht kunnen voor een conventionele verbrandingsmotor, al dan niet met elektrische ondersteuning.
VW heeft momenteel drie volledig elektrische modellen in zijn aanbod: de e-Up, de ID3 en de ID4. Het gamma wordt volgend jaar uitgebreid met zowel grotere als kleinere ID’s. Eind 2023 zou het dan de beurt zijn aan de zo gehypete ID.Buzz, de elektrische reïncarnatie van de legendarische Bulli.
Bronvermelding : Autonieuws BE
Foto’s : Volkswagen Newsroom

* Nieuwe en gebruikte elektrische auto’s op : EVTrader®